FROUKJE 4 highres (c) Willem de Kam.jpg
Aili_presspic


15 augustus 2021

FROUKJE + AILI

House of Time, Brugge

TICKETS


VVK €14
ADD €17

De Rotterdamse Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe Nederlandse muziekbeloftes. Met haar mix van dansbare alternatieve pop, intrigerende zanglijnen en vakkundig talent voor melodie kruipt Froukje meteen in het hoofd en snijdt ze de thema’s aan die ons allemaal bezig houden: De klimaatcrisis en het gevoel van onmacht, gewoon eens zorgeloos willen zijn en je problemen van je afdansen, piekeren en je vrienden niet willen lastigvallen met je existentiële zorgen… We kunnen ons allemaal herkennen in Froukjes liedjes.


Met ‘Ik Wil Dansen’ ging ook de Belgische radio overstag en in het najaar speelt Froukje uitverkochte shows in de AB en Roma. Top Notch, het Nederlandse label dat naast de kruim van de Nederlandse rapscene ook Zwangere Guy en Stikstof uitbrengt tekende voor haar nieuwe muziek.In samenwerking met Moods! en Cactus Muziekcentrum.
De Belgisch-Japanse Aili werkte het afgelopen lockdownjaar samen met Belgisch producer Transistorcake. Het resultaat is hun debuutsingle Dansu. Ogenschijnlijk moeiteloos worden elementen van Kosmisch Musik, acid, house, electronica, disco en leftfield pop gecombineerd. Het maakt de song tegelijk makkelijk verteerbaar én moeilijk te categoriseren.


Dansu is een hymne aan het wegdansen van de nacht. Relevanter dan ooit nu de clubs in België nog steeds gesloten zijn. Aili's zachtere lyrics over de speelse en strelende synths creëren een hypnotiserende, funky track.