kids with buns
Mia Porter Okay1


08 augustus 2021

KIDS WITH BUNS + MIA PORTER

House of Time, Brugge

TICKETS


VVK €14
ADD €17

Kids With Buns is de band van Marie Van Uytvanck (21) en Amber Piddington (19). Hun frisse en radiovriendelijke muziek balanceert netjes tussen melancholie, kracht en kleur en wekt met nuchtere onbevangenheid een gevoel van geborgenheid op. De groep wordt dan ook wel eens vergeleken met London Grammar, Phoebe Brigdersen en Girl in Red.


Live zorgt de dynamiek tussen Marie en Amber, mooi verdeeld over sfeervolle gitaren en een uniek-ontwapenende, androgyne stem, voor dé ideale zomeravond soundtrack. Maar Kids With Buns gaat ook diep en schuwt de belangrijke maatschappelijke thema’s niet. Zo schreef de groep een nummer over seksuele intimidatie voor de hulplijn 1712.


Na de halve finales van Humo’s Rock Rally 2020 en hun overwinning in de Nieuwe Lichting 2021 zijn Kids With Buns klaar om door te breken. Onthoud de naam!In samenwerking met Moods! en Cactus Muziekcentrum.
Mia Porter debuteerde dit jaar met haar EP okay: een zelf-geproduceerde indie-folk plaat met minimalistische grooves.
Op okay beweegt Porter zich tussen het alledaagse en de romantiek met poëtische verhalen binnen collectieve thema's als ego, feminisme en zingeving - waar ze zichzelf existentieel bevraagd als
vrouwelijk millenial.

Porter is opgegroeid met de klanken van Tom Waits en Lou Reed,
en hoorbaar geïnspireerd door Aldous Harding, Cate Le Bon, Timber Timbre.