Vloedgolf wil de muzikale grens tussen Nederland en België openbreken voor jonge bands. Dit door speelkansen aan te bieden in beide landen.


Vloedgolf groeide uit de persoonlijke ervaring van Kirsten, een Nederlandse die in België woont. Zij merkte dat het moeilijk is voor jonge talentvolle artiesten uit
zowel België als Nederland, die al in eigen land succes hebben, om de grens over te steken. Met het project willen we deze uitwisseling vereenvoudigen en stimuleren. 

Kirsten Kramer krijgt in het project versterking van Elice Spillebeen, die voornamelijk de Belgische insteek verzorgt. Beiden bouwden doorheen de jaren een mooi netwerk op in beide landen en willen met deze achtergrond jonge bands helpen hun weg te vinden in de industrie.


© Vibe Stalpaert

Bij Vloedgolf kunnen bands en andere muzikale projecten terecht voor tips over o.a. subsidies, mediakanalen en zalen in België en Nederland. Daarnaast enthousiasmeren wij boekers en programmatoren om een buurland-band te boeken, door bijvoorbeeld een Nederlandse support bij een Belgische act te plaatsen en vice versa. Én wij organiseren zelf speelkansen uiteraard!

We doen dit door een Belgische en Nederlandse band samen op de line-up te plaatsen waarna we een korte tournee opstellen in beide landen. Op die manier willen we het publieksbereik vergroten en internationale uitwisseling stimuleren. De locaties proberen we te verspreiden over verschillende provincies om zo het draagvlak te vergroten.


Op 5, 8 en 15 augustus organiseren wij i.s.m. Moods Festvial en Muziekcentrum Cactus de alleréérste reeks Vloedgolf concerten met The Haunted Youth, Kids With Buns en Froukje. Dit zal plaatsvinden op de site van House of Time in Brugge.

 

Ben jij als artiest klaar om ook het buurland België of Nederland te gaan veroveren, maar zit je nog met vragen? Of ben je een organisator die graag een (jonge) Nederlandse of Belgische band wil boeken en benieuwd naar de subsidiemogelijkheden?
Mail je vraag naar info@vloedgolf.com.